Gemeente Aalten: duurzaamheidslening voor isolatie en opwek duurzame energie

Duurzaamheidslening: voor isolatie en opwek duurzame energie

Aalten is een van de 56 gemeenten waar het vanaf 1 december 2010 mogelijk is om een duurzaamheidslening af te sluiten. De gemeenteraad heeft hiervoor € 150.000,-- beschikbaar gesteld. Hiervan is nog ruim € 27.000,-- beschikbaar. De duurzaamheidslening is een lening met aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparende en duurzame maatregelen in en aan uw koopwoning. U draagt op deze manier bij aan een beter klimaat en u bespaart op uw woonlasten. Vanaf 24 april is het ook mogelijk om voor de opwekking van lokale duurzame energie een duurzaamheidslening aan te vragen!

Hoe werkt het?

U kunt de duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente Aalten. De eerste drie jaar leent u aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente. De lening heeft een looptijd van 10 jaar voor bedragen tot € 7.500,-- , en een looptijd van 15 jaar voor bedragen tot € 15.000,--. U krijgt altijd 3% rentekorting op het normaal geldende markttarief met een minimum rentepercentage van 0,5%. Het minimale leenbedrag is € 2.500,--. Er vindt in alle gevallen een krediettoets plaats.

Verordening uitgebreid

Een duurzaamheidslening kon al worden afgesloten voor energiebesparende maatregelen die worden toegepast in en aan bestaande woonruimte in de gemeente Aalten. Deze woonruimte moet geschikt en bestemd zijn voor permanente bewoning.

Sinds 24 april is het ook mogelijk om voor het opwekken van duurzame energie een duurzaamheidslening aan te vragen. De maatregelen die in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening met betrekking tot het opwekken van duurzame energie zijn:

  • zonnepaneel met fotovoltaïsche zonnecellen en de daarbij behorende spanningsomvormer;
  • zonneboiler voor het verwarmen van tapwater met behulp van zonlicht, bestaande uit één of meerdere zonnecollectoren en een warmteopslagvat;
  • combi-zonneboiler voor het verwarmen van tapwater en voor ruimteverwarming met behulp van zonlicht, bestaande uit één of meerdere zonnecollectoren en een warmteopslagvat met een al dan niet geïntegreerde CV-brander;
  • pelletkachel;
  • pelletketel;
  • warmtepomp voor een verwarmingssysteem dat warmte onttrekt van de aarde.

De maatregel mag niet zijn toegepast voordat een duurzaamheidslening is aangevraagd.

Meer informatie

Op deze website staat precies omschreven welke regels er gelden voor de aan te vragen duurzaamheidslening. Ook is hier uitleg gegeven over de procedure en afhandeling van de aan te vragen duurzaamheidslening. Ook vindt u hier het ‘Startformulier Verordening SVn Duurzaamheidslening gemeente Aalten 2010’ dat kan worden gedownload. U kunt deze natuurlijk ook telefonisch (0543) 49 31 53, of via de e-mail (r.borkes@aalten.nl), aanvragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Borkes van de afdeling Omgeving, team Omgevingsvergunningen, via bovenstaande contactgegevens.

 

Bron: Gemeente Aalten