isolatie van woningen vanaf 1 juli tegen laag BTW-tarief

De isolatie van woningen kan vanaf 1 juli aanstaande tegen het lage btw-tarief van 6%, in plaats van het geldende tarief van 19%. Voor het plaatsen van dubbele beglazing komt vermoedelijk een subsidie.
Dit dwongen de coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie woensdag in de Tweede Kamer af bij staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën tijdens een debat over een reeks fiscale maatregelen, waarvan het gros is bedoeld om de economie te stimuleren.

De Jager zei dat er al in het kabinet over het voorstel is gesproken. De aanvangsdatum van 1 juli vindt het kabinet weliswaar kortdag om alles te regelen, maar uitstellen tot 1 januari was geen optie. ‘Dan gaan partijen wachten met isoleren tot die datum en we willen juist nu de economie stimuleren.’

Plaatsen van dubbel glas

Het plaatsen van dubbel glas mag volgens de Europese regels niet tegen het lage btw-tarief. Het is niet arbeidsintensief genoeg in relatie tot de kosten van het glas. Daarom moet minister Eberhard van der Laan van Wonen Wijken en Integratie hiervoor een subsidieregeling in elkaar zetten.

De coalitiepartijen willen de maatregelen laten gelden voor koop- en huurwoningen. Zo worden woningbouwcorporaties ook verleid te investeren.

Bron: FD